Recente berichten
locatie

Culemborg

opdrachtgever

Kroezen og

Date

2015

CATEGORY
LANDGOEDEREN EN NATUURONTWIKKELING
ABOUT

Landgoed Anckerwaerdt 

 

In opdracht van Kroezen vastgoed is de buitenruimte van de voormalige boerderij op Landgoed Anckerwaerdt opnieuw ingericht. Ons bureau heeft het ontwerp en de technische uitwerking hiervoor gemaakt, Kroeze hoveniers uit Beesd heeft de aanleg gerealiseerd.

Het initiatief voor de herinrichting is het gevolg van de noodzakelijke verzwaring van de Beusichemsedijk en de nieuwe functie die de boerderij heeft gekregen als vergader-, trainings- en feestlocatie “Vrij in Culemborg”.

Door de verbreding van het dijkprofiel moest een groot deel van de landschappelijke beplantingen gerooid worden. Naast de aanleg van nieuwe struwelen met opgaande beplanting is een hoogstamboomgaard met volwassen fruitbomen geplant. Onder deze bomen is een parkeerplaats gerealiseerd in grasstenen.

Bezoekers van Vrij wandelen vanaf de parkeerplaats door een moestuin waarvan de groenten verwerkt worden in de keuken naar de boerderij. Rondom de boerderij zijn fraaie vaste plantenborders en een kruidentuin gerealiseerd. Een ruim terras aan de achterzijde van de deel geeft in combinatie met de bloemenborders een fraaie buitenruimte voor de activiteiten die door Vrij in Culemborg gefaciliteerd worden.