Recente berichten
locatie

Bernisse

opdrachtgever

Gemeente Nissewaard

Date

2018

CATEGORY
SPELEN EN SCHOLEN
ABOUT

Beverbos langs de Bernisse

Voor kinderen is het belangrijk invloed te kunnen uitoefenen op hun omgeving. Een speelplek waarin niet alles vast staat prikkelt de fantasie en creativiteit en bevordert het samenspel. In de door Els ontworpen natuurspeelplaats Het Beverbos bij Simonshaven kunnen kinderen volop op ontdekkingstocht in het bos, met takken slepen en bouwen, wiebelend een stukje varen op een vlot of  gewoon lekker vies worden in de modder rond de beverburcht. Deze plek is voor iedereen, er zijn dus ook spelaanleidingen voor minder valide kinderen en de verharde paden zijn rolstoelvriendelijk aangelegd. De voorzieningen zijn duurzaam en bestand tegen vandalisme, zonne-energie zorgt voor stromend water.

Na een onderzoek welke locatie het meest geschikt was voor een natuurspeelplek in het Bernissegebied is een plan voor een locatie ten zuiden van de parkeerplaats op de Stompaardsedijk uitgewerkt. Om de toegankelijkheid, de waterkwaliteit, de bestaande beplantingen en de veiligheid goed te waarborgen is vanaf het begin overlegd met oa grondeigenaar Recreatieschap Voorne Putten, de beheerder van het gebied Staatsbosbeheer en Waterschap Hollandse Delta. Multi-Tuin en Landschap heeft de plannen uitgevoerd, waarbij een bijzondere rol was weggelegd voor hun kettingzaagkunstenaar. Uit dikke eiken en acacia-stammen zijn vlonders, landmarks en prachtige figuren gezaagd. Het hout is voor een groot deel ter beschikking gesteld door Staatsbosbeheer.

De Gemeente Nissewaard wilde een kwaliteitsimpuls geven aan de Stompaardse plas in het Bernissegebied en dat is gelukt! In juni 2018 is het Beverbos feestelijk geopend.