Recente berichten
locatie

Amsterdam

opdrachtgever

AM Utrecht

Date

Realisatie 2015

CATEGORY
SEMI OPENBAAR, WOONOMGEVING / PARKEN
ABOUT

De luxe studio appartementen van Villa Mokum bevinden zich in het Amstelkwartier, een nieuwe buurt aan de rivier de Amstel in het hart van Amsterdam. Het complex bestaat uit een viertal woningblokken van 7 verdiepingen rondom een collectieve binnentuin.
Hier wonen studenten en starters, maar ook de moderne twintigers en dertigers hebben hier een ‘pied a terre’ gevonden.

In de loggia’s, op de dakterrassen en in de gezamenlijke binnentuin kunnen de bewoners relaxen met buren, familie en vrienden. De tuin is een groene oase waarin ook in alle rust gewerkt kan worden, hiervoor is een internetvoorziening gerealiseerd (wifimast).

De binnentuin is aan een zijde opgehoogd, waardoor de vele benodigde fietsen aan het oog onttrokken worden. Hiervoor is een schanskorfconstructie gevuld met zandkleurig gebroken natuursteen gebruikt. Het op deze wijze ontstane talud is op het Zuiden georiënteerd en ingezaaid met gras. In dit glooiend gazon zijn ligbedden opgenomen. In het voorjaar is het gras een geel-witte bloemenzee van botanische narcissen.

Lange gerende lijnen van betonnen keer- en zitelementen vormen de randen van kleurrijke bloemenborders die een speels karakater aan de ruimte geven. Een pad van grote betonplaten is in antracietkleur uitgevoerd. Uiteraard is ook aan sociale veiligheid en verlichting aandacht besteed.

fotografie 1-3 Kampman Architecten – Ossip