Meest recente berichten
locatie

Haagse Bos, Den Haag

opdrachtgever

Staatsbosbeheer

Date

Realisatie 2005

CATEGORY
SPELEN EN SCHOLEN
ABOUT

Natuurspeelplaats Robin Hood is een toevoeging aan de vele activiteiten van Stadspark Het Haagse Bos in ‘s-Gravenhage. Direct na de aanleg is het een niet meer weg te denken, druk gebruikte speellocatie.

Samen met opdrachtgever Staatsbosbeheer gingen we in gesprek met omwonenden en kinderen. Spelen betekent in onze visie niet dat je je kortstondig vermaakt, maar dat je geïnspireerd wordt en spelaanleidingen ontdekt. Voor deze speelplek hebben we als thema het verhaal van Robin Hood gekozen. Om een breed draagvlak te vinden en ons te laten inspireren is het ontwerp samen met kinderen van omliggende scholen opgezet. Tijdens workshops gingen kinderen met het thema aan de slag.

Als locatie is voor een open plek in het bos gekozen, zodat er weinig bomen gekapt hoefden te worden. Het ontwerp heeft een houten troon met stoeltjes er omheen als centraal punt. Kinderen kunnen daar als Robin Hood en metgezellen complotten smeden. Vanuit dat middelpunt zijn verschillende routes gemaakt. Er is bijvoorbeeld een kabelbaanroute om snel te kunnen vluchten, een route over een trampolinepad waar de kinderen al springend hun weg door het bos vinden maar ook een klimwand. De toegepaste speeltoestellen zijn een combinatie van al dan niet aangepaste standaard speeltoestellen welke verbonden worden door een structuur van door ons ontworpen houten vlonders en plateaus.

Inmiddels wordt er al enkele jaren volop gerend en geklommen in Robin Hood.