Meest recente berichten
Locatie

Oost Souburg

Opdrachtgever

WVO Zorg

Date

Realisatie 2016

CATEGORY
ZORGOMGEVING
ABOUT

Zorgcentrum De Zoute Viever ligt in een rustige woonwijk in Oost-Souburg. Hier wonen mensen met (beginnende) dementie of chronische lichamelijke klachten.
Het complex is in 2016 gerenoveerd, en werd uitgebreid met een groepswoning (nieuwbouw). In opdracht van de Stichting WVO Zorg ontwierp ons bureau de buitenruimte rond de groepswoning; een overzichtelijke, door groen omsloten tuin die vanuit het gebouw goed toegankelijk is, en zodoende als gemeenschappelijke ‘tuinkamer’ gebruikt kan worden.

Een lage bloeiende haag rond een groot terras geeft de nodige privacy voor de aangrenzende appartementen, en maakt dat ook vanuit de huiskamers de beplanting goed te zien en te beleven is.
Er is hier ruim voldoende zitgelegenheid – bijvoorbeeld onder de pergola met blauwe regen en klimrozen. De bestrating is door ons ontworpen in een strepenpatroon wat verloopt van lichte naar donkere tinten. Braber Groenvoorziening BV heeft de gehele aanleg verzorgd.