Meest recente berichten

locatie

Delft

Date

Realisatie 2007

CATEGORY
PARTICULIEREN
ABOUT

Een daktuin in de binnenstad.

Deze is gesitueerd op een parkeergarage en ingericht als daktuin. Een gemeenschappelijke groenstrook vormt de scheiding met de achterliggende woningen.

Deze groenstrook is ook door ons bureau ontworpen.

Gezien de visuele beleving vanuit de diverse woonlagen en in aansluiting op de vormgeving van de gemeenschappelijke groenstrook is in deze tuin gekozen voor een grafisch spel met schuine lijnen. Het belangrijkste element hierbij is een cortenstalen loper welke eindigt in een zit-element. De groenstrook ligt hier direct achter.

Er is voor gekozen het terras niet direct grenzend aan de woning maar achterin de tuin aan te leggen. Juist bij de woning is, over de volle breedte van de tuin, een plantstrook aangebracht. De directe beleving vanuit de woning is hierdoor die van een groene tuin. Ook het terras, uitgevoerd in houten vlonders, ligt middenin het groen.

 

In samenwerking met Hovenier Louis van der Meijden Delfgauw.

Tevens winnaar van de hoveniersprijs 2008.

 

Hieronder zijn artikelen over deze tuin te downloaden.

 

art. Tuin van het Jaar

T&L thema nummer