Meest recente berichten
Locatie

Arnhem

Date

Realisatie 2016

CATEGORY
KANTOOROMGEVING
ABOUT

Licht, ruimte en uitzicht. Deze trefwoorden kenmerken het gerenoveerde en verduurzaamde hoofdkantoor ‘Bellevue’ van netwerkbedrijf Alliander in Arnhem.
Dura Vermeer Bouw Hengelo werd geselecteerd voor de uitvoering van de renovatie. De Koninklijke Ginkel Groep was in het tenderteam verantwoordelijk voor onder andere de opbouw van de daktuin op de parkeergarage, het tuinmeubilair en de beplantingen. Ons bureau is gevraagd het beplantingsontwerp te maken.

Het kantoor van vijf verdiepingen heeft een entree aan de voorzijde (Utrechtseweg) en aan de achterzijde (spoorlijn). De Utrechtseweg loopt over de stuwwallen langs de noordoever van de Rijn. De lokatie wordt gemarkeerd door een groot stalen kunstwerk in de vorm van een boog over de weg, een lijnenspel dat gebouw en horizon (uiterwaarden) met elkaar lijkt te willen verbinden.
Het beplantingsontwerp is opgezet vanuit de visie dat de vorm- en kleurentaal van beplanting het aanwezige lijnenspel van gebouw, bestratingspatroon en het uitzicht op de omgeving versterken.
De buitenzijde van de lokatie is ingetogen vormgegeven met een overwegend wintergroene beplanting en een golvende grassenbaan. Kleurrijke linten in blauw/paars en rood/geel begeleiden de voetgangers-bewegingen van en naar de entree, en rond de zitplekken. In maart 2017 werd het kantoor van ‘Bellevue’ feestelijk heropend.